Ik leer leren! – Houten

Lukt het je kind niet om die woordjes te leren, of een juiste samenvatting te maken? Komt er niet uit wat er in lijkt te zitten? Is je kind met goede cijfers door de basis school gekomen, maar komt het er nu in klas 1 of 2 van de middelbare school niet uit?? Goede kans dat je kind nooit heeft leren leren.

De cursus is bedoeld voor middelbare school leerlingen of voor kinderen in groep  8  als voorbereiding op de middelbare school.

Voor de leerlingen zelf:

Als je niet weet wat je natuurlijke leerstijl is dan kan het zijn dat je op de verkeerde manier leert. Leren volgens je eigen natuurlijke stijl kost minder energie en levert dus ook vaak hogere cijfers op. Hoe weet je wat belangrijk is om te leren en wat niet (hoofd en bijzaken onderscheiden)? Hoe kan je niet helpende gedachten ombuigen in helpende gedachten? Hoe blijf je gemotiveerd om je huiswerk te maken? Hoe kan je het beste je huiswerk inplannen. Door met de leerstijl te leren die bij jou past doe je succes ervaringen op. Je leert plannen en zelfstandig werken. Je bent zelf verantwoordelijk voor je huiswerk en leren.

Groepscursus

De (groeps)cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. Het programma van deze lessen:

  1. Wat is leren, waarom leer je, wat is jouw eigen leerstijl?
  2. Hoe helpende gedachten je meer zelfvertrouwen en motivatie geven?
  3. Plannen en organiseren (waaronder ook de executieve functies van je hersenen)
  4. Concentreren: hoe komt het dat het soms niet lukt, en wat moet je nog leren?
  5. Hoe onthoud je de lesstof nou het beste op een manier die bij je leerstijl past?

De cursus wordt gegeven van 15.30 tot 17.00 op de papiermolen in Houten

De groepscursus (groepsgrootte is 3 tot 6 leerlingen) kost €200,- per persoon. Dit is inclusief het werkboek (á € 32,50)

De cursus geef ik ook individueel. De kosten zijn dan €75 per uur.  Tijden en data in overleg.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar pauline@pdb-coaching.nl

Workshops

Naast het programma van Ik Leer Leren bied ik ook workshops aan over de volgende onderwerpen:

Klik op de links voor meer info.

Maatwerk

Ook is een individueel coachingstraject mogelijk waarbij ik tijdens het traject kijk naar wat uw kind nodig heeft van deze workshops. Hierbij doorloop ik dus niet het volledige programma, maar pas ik het volledig aan per persoon. Maatwerk dus. Kosten hiervoor zijn 75,- per uur. Vaak zijn hier 3 tot 6 bijeenkomsten  van een uur nodig.